İçeriğe geç

Blog

1. Yilimiz Kutlu Olsun

14 Oct 2023 0 Yorumlar
1. Yilimiz Kutlu Olsun

Selam Arkadaşlar,


Ben Gül. Bilmiyorsanız, öncelikle kısa ya da uzun bir giriş yapmak istiyorum. Uzun süre Kanada'da yaşadıktan sonra Türkiye'ye çocuklarımla döndüm. 2 yıl Türkiye'de yaşadıktan sonra Kanada'ya geri dönme kararı aldım. Boşanmış, iki çocuklu biriydim.

Aslında Türkiye'deki hayatımdan çok memnundum. Kendime düzen kurmuş, araba almış, ev kredim onaylanmış, peşinatım vardı! Bütün eşyalarımı yenilemiştim. Kendimce çok güzel gelecek planlarım vardı. Sosyal çevrem, arkadaşlarım... Günlerim çok güzel geçiyordu. Komşularım vs...

Ama oğlumun bir türlü uyum sağlayamadığını görünce, kendim ne kadar sevsem de çocuğumun Türkiye'de yapamayacağını anladım. Covid olması ve dilini hiç öğrenememesi, dilde inanılmaz zorlanması vs. Yapacak bir şeyim yoktu. Evet, rahattım ve keyfim çok yerindeydi, ama çocuklarım için doğru kararı almam lazımdı. Bütün her şeyimi sattım. 20 bin dolar parayla Kanada'ya geldim!

O dönemde erkek arkadaşım olan Jan ile Edmonton'da yaşamak istemediğimize karar verip Nanaimo'ya taşındık. O benden önce taşındı. Ben de çocuklarla her şeyi tamamladıktan sonra yanına geldim. Aslında planım ayrı bir ev tutup bir süre ayrı evlerde ilişki yaşamaktı, ama hiçbir şey planladığım gibi olmadı. Tek anne olduğum ve Kanada'da hiç iş tecrübem olmadığı için bana kimse apartman vermiyordu. İşim de yoktu. İş de bulamıyordum. Ben param var, gerekirse birkaç ayı peşin veririm dememe rağmen ev vermediler. Bu süreçte biz 3 odalı bir evde Jan, Jan'in arkadaşı, başka bir arkadaşı, benim çocuklarım, köpeğimiz ve kedilerimiz ile aylarca kaldık :)

Tabii çocuklar için çok güzeldi, ev çok eğlenceliydi.


Bu süreçte ben çok bocaladım. Derslerime tamamen ara verdim. İçimden değil egzersiz yapmak, bazen yaşamak bile gelmiyordu. Çok mutsuzdum. Sürekli Türkiye'yi, hayatımı, evimi, salonumu, balkonumu özlüyordum. Rahatımı kısacası. Bir de tabii sosyalliği, İzmir'in ortamını, techno barları... Kendimi emekliler şehrinde hissediyordum. Ve inanılmaz motivasyonum düşmüş, sürekli abur cubur yerken buluyordum kendimi, ve bu duruma aylarca dur demedim. Yedim, acayip hem de! Hem abur cubur yedim, hem de Jan'in sürekli yaptığı karbonhidrat dolu şeyleri de yiyordum.


Sonra şans eseri yanımızdaki apartmandakiler çıkınca, ev sahiplerini de tanıdığımız için hemen onları aradık ve o eve geçtik. Bu şekilde sonunda ben, Jan ve çocuklar ayrı bir yere taşındık. Artık tek başıma yaşamayı bile düşünmüyordum, çünkü zaten her şey çok pahalıydı. Birikimimi dikkatli harcamam çok önemliydi.


Yeni ev bize biraz iyi geldi. 6 ay yeni evde kaldık. Ve bu arada ben Jan ile bebeğimize hamile kaldım (planlı). Zaten öncesinde 10 kilo almıştım. Bir de hamilelikle 15 kilo daha aldım. Ama açıkçası bu benim en az kilo aldığım ve karnımın çok az büyüdüğü tek hamileliğim oldu diyebilirim.


Bu süreçte depresyon süreci ara ara geri geldi. Bunalmalarım, "Burada ne işim var" durumları... Geri gideceğim ben. Dönem dönem gelse de genel olarak uyum sürecim başlamıştı.


6 ay sonra bu yeni oturduğumuz evi aldık ve kendi evimize geçmiş olduk. Kendi evimiz bize çok iyi geldi. Herkesin bir odası oldu. Benim egzersiz alanım oldu. Çocuklar artık ev aldığımız için bir daha taşınmayacağımıza çok sevindiler.

Bu arada çocuklardan hiç bahsetmedim :) Onlar Kanada'ya geri döndüğüm için hep çok mutluydular ve hiç geri dönmek istemediler.


Harika bir hamilelik geçirdim. Hamile programlarım bile var :)
Hamileliğim bittikten 2 ay sonra! Kilo vermeye artık hazırım dedim ve Zoom gruplarımı tekrar açtım.


Geçen Ekimden bu yana 1. yılımızı bitirdik sayılır. Hamilelik kilolarımı verdim ben, şimdi Kanada'ya geldiğimde aldığım kilolara savaş açtım :)

Bu yazının altında sizlere 1. Dönem Zoom egzersiz programını hediye etmek istiyorum. 1. Yıl önce ben kilo vermem lazım artık diyip dersleri hazırlamaya başlamıştım. Motivasyon ya da başka bir şeyi beklememiştim. Çok depresyona kapıldım. Artık hayatım bu. Sevdiğim adam yanımda. Çocuklarım mutlu! Eğer sahip olduğun güzel şeyleri göremezsen, asla mutlu olamazsın dedim! Ve kilo verme kararı aldım! Not : Bulunugum yeri artik seviyorum :)

1. yılımda düşünüyorum da gerçekten çok bunalımlı ve mutsuz olduğum dönemlerim oldu. Çok şeyi sorguladığım da oldu. Ama egzersize geri dönmek gerçekten beni çok çok motive etti ve disipline bağladı. Sonra anladım ki nerede olduğumun bir önemi yok mutlu olmak için. Mutluluk benimle alakalı bir durummuş. Mutlu olmak için illa İzmir'de olup parti yapmama gerek yokmuş. Kendi kendime de mutlu olmayı, doğanın tadını çıkarmayı, sevdiğim adamla playstation oynayıp bahçe temizlemekle de mutlu olunabiliyormuş. Mutluluk denen şey aslında hayatın tadını nasıl çıkardığınızla alakalıymış.

Bu program başlangıç seviye olacaktır. Zoom dersleri dönem dönem ilerliyor ve başlangıç seviyesinden sizi en ileri seviyeye götürecektir. Eğer zamanınız varsa canlı derslerime de kesinlikle beklerim :)

 

Linkler sirasiyla asagida verilmistir : 

 


Önemli Hatırlatma!

Bu 5 haftalık bir egzersiz programıdır ve haftanin 3 gününü kapsar.
Ben hamileliğimin yedinci ayından sonra grup derslerimi bırakıp bebeğim 2 aylık olana kadar da tam anlamıyla egzersiz hayatına dönemediğim için ilk hafta aslında bizim resmi başlangıç haftamız degil.

24 Ekim - 28 Ekim 2022 tarihleri arasındaki dersleri ana ders başlamadan önce alıştırma haftası olarak koydum bu yüzden süreleri kısa.

Program dışında egzersiz yapmama gerek var mı?

Bence YOK! Bu ayı isterseniz bizimle aynı rutinde gidebilirsiniz. Gelecek dönemlerde dersler de çoğalacak. Kendinizi ilk etapta çok yormanıza gerek yok.

Zoom Grup Dersi

Almış olduğunuz program benim zoom grup derslerimdendir. Editlenmiş videolar değildir. 

Dersler yüksek yoğunluklu egzersizlerdir. Eğer çok yorulursanız ve devam edemeyecek gibi hissederseniz her zaman videoyu durdurup dinlenebilirsiniz. Egzersizi gün içine dağıtabilirsiniz. Ancak lütfen esnemeyi tamamlamadan egzersizi sonlandırmayın.

Beslenmem nasıl olmalı?

Ben bu Ekim-Kasim Programinda herhangi bir diyet listesi ya da kendimi kısıtlamaya gitmedim. Sürdürülebilir bir sistemi savunuyorum. Sistemim işe yarayacak mı ilerleyen aylarda beraber göreceğiz :) Benim önerim kendinizi strese sokmadan küçük değişimler yapın bu ay. Bir anda büyük değişimler kabul görmeyebilir ve sizi tamamen vazgeçirebilir. Bu olsun istemeyiz. 

1. Donem 1. Zoom Dersi

1.Donem 2. Zoom Dersi

1. Donem 3. Zoom Dersi

1. Donem 4. Zoom Dersi

1. Donem 5. Zoom Dersi

1. Donem 6. Zoom Dersi

1. Donem 7. Zoom Dersi

1. Donem 8. Zoom Dersi

1. Donem 9. Zoom Dersi

1. Donem 10. Zoom Dersi

1. Donem 11. Zoom Dersi

1. Donem 12. Zoom Dersi

1. Donem 13. Zoom Dersi

1. Donem 14. Zoom Dersi

1. Donem 15. Zoom Dersi

Yorum bırakın

Yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.

Kayıt olduğunuz için teşekkürler!

Bu e-posta kayıtlıd!

Translation missing: tr.lookbook.shop_look

Seçenekleri Gör

Düzenleme Seçeneği
Have Questions?
Back In Stock Notification
Şartlar ve Koşullar

1. Dijital Ürünler ve İade Durumu:
Tüm ürünlerimiz dijital ürünlerdir ve bir kez indirildikten veya erişildikten sonra iade edilemezler. Bu nedenle, lütfen ürünleri satın almadan önce dikkatlice değerlendirin ve ihtiyacınıza uygun olduğundan emin olun.

2. Zoom Dersleri ve İade/Dondurma Politikası:
Zoom derslerimize katılan katılımcılar, derslere katıldıktan ve ders içeriğine eriştikten sonra geri iade yapamazlar veya dersi donduramazlar. Derslere katılım, belirtilen tarih ve saatte canlı olarak gerçekleşir ve katılımcılar için özel bir oturum olarak sunulur. Ders saatinden önce iptal talebinde bulunmanız durumunda dahi, ödenen ücret geri iade edilmez veya dersi başka bir tarihe erteleme hakkı tanınmaz.

3. Kullanıcı Hatalarından Kaynaklanan Durumlar:
Eğer ürünü yanlışlıkla sildiyseniz veya kaybettiyseniz, size aynı ürünü ücretsiz olarak yeniden indirme veya erişim hakkı tanıyoruz web sitemizde sadece. Ancak, lütfen kullanıcı hatalarından kaynaklanan durumların sorumluluğu sizdedir. Lütfen ürünleri dikkatlice saklayın ve gerektiğinde yedekleme yapın.

4. Ürün Erişim ve Depolama Sorumluluğu:
Kullanıcılar, satın aldıkları dijital ürünleri güvenli bir şekilde saklamak ve yedeklemekten sorumludur. Web sitemizin kapandığı veya erişim sağlanamadığı durumlarda, kullanıcıların satın aldıkları ürünlere erişim sağlayamama riski bulunmaktadır. Bu nedenle, kullanıcılar aldıkları dijital ürünleri cihazlarında veya güvenli bir bulut depolama hizmetinde düzenli olarak yedeklemelidir. Şirketimiz, kaybolan veya erişilemeyen ürünlerden sorumlu tutulamaz ve bu tür durumlar için tazminat veya geri ödeme taleplerini kabul etmez.

5. Yardım ve Destek:
Eğer derslerle veya diğer dijital ürünlerle ilgili sorun yaşarsanız, yardım almak için gulsjourney@gmail.com adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

this is just a warning
Giriş
Alışveriş Sepeti
0 öğeler